dr. Márton Roland

44 éves ügyvéd, önkormányzati képviselő.

Az egyesült ellenzék közös polgármesterjelöltje azzal vállalta a jelölést, hogy a Kígyó, Mancz, Ősz, Rákóczi utcáktól a Szedreskertig húzódó választókerületben a képviselői munkát is el akarja látni. Mert vissza akarja hozni azt a szellemiséget, amit testvére Márton Zoltán honosított meg itt képviselőként és a lakókkal való napi szintű kapcsolattartáson alapult. A forgalomnövekedést kiszolgálni képtelen sáv szűkített úthálózat kibővítése, modern parkolási infrastruktúra, a panelházak oldalában védett kerékpárgarázsok kiépítése, valamint talajvízre fúrt kutakkal öntözött üde zöld felületek szerepelnek a tervei között. Az estétől-reggelig pedig a kerület élete legyen tele nyugalommal!

Polgármesteri programjának legfontosabb célkitűzései:

Egységben és valódi tartalommal lendületben hozzuk Székesfehérvárt! Olyan várospolitikai alternatívát építettünk fel közösen, amely a székesfehérváriak életminőségének javítására a közszolgáltatások színvonalának emelésére koncentrál. Átvezetjük Székesfehérvárt a 21. századba. Az adófizetők pénzét nem propagandára, nem luxuskiadásokra és nem a politikusok hobbijainak finanszírozására fogjuk elkölteni, hanem a fehérváriak hétköznapi életének jobbá tételére.

  1. Megszüntetjük a közlekedési káosz, felszámoljuk a reggeli és esti dugókat! Az útjainkon a zsúfoltságot nem növelni, hanem csökkenteni kell, ezért feloldjuk az indokolatlan sávszűkítéseket. Újraszervezzük az Alba Volán Zrt.-t, a minőségi tömegközlekedés valódi alternatíva lesz az autózás mellett. Támogatjuk a kerékpárhasználatot.
  2. Önkormányzati egészségügyi-diagnosztikai központot építünk: a legmodernebb CT, MR, Lézeres mammográfia, ultrahangos képalkotó eszközök a kezdet, de tervezzük egy meddőségi centrum kialakítását. Azt garantáljuk, hogy minden fehérvári állandó lakos szakorvosi beutalója alapján egy héten belül időpontot kap a neki javasolt diagnosztikai vizsgálatra térítésmentesen.
  3. Megállítjuk az oktatás hanyatlását! Ezért bár a kormány kiszorította a várost az iskoláinkból felelősséget vállalunk a fehérvári gyerekek versenyképes tudásáért. A gyermekek versenyképes tudása a 21. századi Székesfehérvár legfontosabb beruházása. Egy önkormányzati alapítványon keresztül megteremtjük a feltételeit a hatékony idegen nyelv oktatásnak, az informatikai, és a robotikai képzésnek.
  4. Bérlakásokat építünk és újítunk fel! A bérlakás programot a legnehezebb helyzetben lévő pályakezdő fehérvári fiatalokra fókuszáljuk, de ezzel mindenkin segítünk mert az önkormányzat a bérlakásokkal tudja kontrolálni és mérsékelni az elszabadult árakat.
  5. Térkövek és beton helyett fákat és zöldet akarunk! A jelenlegi tervekkel szemben a fásítást és a zöldfelületeket nem a város határába tervezzük, hanem lakótelepeinkre és belváros köré, mert ott van igazán szükség rá.
  6. Közép-Európa ipari- technológiai központjává akarjuk tenni Székesfehérvárt. De ne csak a nagytőke és multinacionális nagyvállalatok érezzék jól magukat a városban, hanem az ott dolgozó fehérváriak, a bérből és fizetésből élők is. Ezért egyedülálló módon fogjuk támogatni a Székesfehérváron működő szakszervezeteket. Minden évben béralku a vállalatoknál ez a célunk, mert a béralku mutatja meg hol tartanak a vállatok hatékonyságban és versenyképességben. A kis- és középvállalkozások érdekvédelmi szervezetével is megállapodásra fogunk jutni, mert nekik is jár a lehetőség a saját városukban, sőt nekik jár igazán.
    Együtt tervezzük a jövő Székesfehérvárját és aztán együtt is fogjuk felépíteni azt.

Elérhetőségek:
E-mail: marton.roland[kukac]hajrafehervar.hu
Facebook:
https://www.facebook.com/Marton.Roland.Szfvar/
https://www.facebook.com/hajra.szekesfehervar